Kontorskollektiv, företagshotell, coworking eller kontorshotell beror på vad man väljer att kalla det. Aldrig någonsin har utbudet av kontorshotell och coworking spaces vart större än det är nu. Efter covid-19 har kontorshotellen runt om i Stockholm, Malmö, Göteborg och övriga Sverige ökat lavinartat. Aktörerna på kontorshotell slås om hyresgästerna genom att överträffa varandra med att erbjuda bättre lägen, mer service, högre takhöjd, bättre kaffe, snabbare Wi-Fi, fler aktiviteter. Ja allt som man kan komma på är attraktivt för att göra just sitt kontorshotell mer attraktivt för kommande hyresgäster och befintliga.

Alla dessa kontorshotell runt om i Sverige har olika kulturer på arbetsplatsen givetvis. Hur kan man då som företag skapa sin egen känsla, identitet och kultur och speciellt då kontoret drivs av ett externt företaget?

Det är en komplett fråga och beror mycket på vilken aktör och kontorshotell man väljer att sätta sig på. På ett stort exklusivt kontorshotell mitt i centrala Stan kommer det vara en helt annan stämning än ett litet mindre mer familjärt kontorshotell på Värmdö till exempel.

Vissa kontorshotell har en stor begränsning på hur mycket man kan välja att anpassa sitt kontor med design och färger. Vissa kontorshotell vill behålla en viss enhetlighet och känsla genom hela lokalerna. På dessa kontorshotell är standarden oftast väldigt hög och man vill behålla en viss enhetlighet och känsla genom sina lokaler.

Dessa kontor med en hög standard lämpar sig oftast väldigt bra som en mötesplats, men har oftast en liten mindre kontorsyta och mindre rum. Väljer man att hyra in sig på ett kontorshotell där man kan påverka kontoret och kulturen såväl som designen är det ofta lite lägre standard och mindre attraktiva lägen inne i stan. På dessa kontorshotell kan man istället mer påverka sin utformning och identitet.

Läs också hur det funkar med hundar på kontor

Logga in

Registrera

Återställ lösenord

Vänligen ange ditt användarnamn eller e-postadress, du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.